Ingrediënten
- 175 gr boter
175 gr suiker
175 gr bloem
3 eieren
1 tl bakpoeder
40 gr cacao
2 el melk
Geraspte schil van een halve sinaasappel
3 el sinaasappelsap (vers van de sinaasappel)
Garnering:
1 pakje ongeklopte slagroom (200 ml)
1 zakje vanillesuiker
1 el cacao
1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
Halve reep pure chocolade, geraspt
Werkwijze
Stap1
Mix de boter en suiker tot een luchtige creme. Mix de eieren erdoor tot de suiker is opgelost en je een luchtige creme krijgt. Zeef het bloem met bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel. Goed mixen tot je een mooi romig beslag hebt.
Verdeel het beslag in tweeen en doe het in twee kommen.
Voeg aan het ene deel de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe en klop dit goed luchtig erdoor. Aan het andere deel de cacao en melk toevoegen (eventueel wat meer als het te dik is) en ook goed luchtig doorkloppen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine springvorm in (doorsnede van 20 of 22 cm, anders wordt hij te laag). Doe eerst het sinaasappelbeslag erin en dan het chocoladebeslag erop. Ga met een vork erdoorheen voor een marmereffect.
Zet de vorm 35 minuten in het midden van de oven en laat na het bakken afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker, cacao en klopfix stijf (het krijgt een hele andere structuur dan gewone slagroom!).
Smeer de cake na het afkoelen aan de bovenkant in met de slagroom en garneer met geraspte chocolade.