Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chocoladebrownies met noten en rozijnen

Chocoladebrownies met noten en rozijnen

Chocoladebrownies met noten en rozijnen, Roer de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de bloem en cacao toe (hoef je niet te zeven) en meng dit, maar niet tot een glad beslag er moeten klontjes in blijven.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Roer de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de bloem en cacao toe (hoef je niet te zeven) en meng dit, maar niet tot een glad beslag er moeten klontjes in blijven.

Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit erdoor. Weer niet glad maken. Schep dan de gemalennoten en rozijnen erdoor. Giet het in de ingevette bakvorm en bak 25 minuten in het midden van de oven.

Af laten koelen en bestrijken met de gesmolten chocolade (au-bain-marie smelten met een scheutje olie) en bestrooien met de fijngemalen nootjes. Hard laten worden in de koelkast en in de gewenste vorm snijden.

Ik heb pinda's gebruikt, maar je kan ook walnoten, pecannoten of amandelen nemen. Je kan de bovenkant ook bestrooien met poedersuiker of versieren met bruine en witte chocolade.

De foto is een beetje wazig, moest hem met de webcam maken, omdat mijn ouders de digitale camera mee hebben genomen op vakantie 🙁

Mobiele versie afsluiten