Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chocoladebrownies

Chocoladebrownies met noten en rozijnen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Hak de noten in stukjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Laat de chocolade afkoelen tot ze nog net vloeibaar is. Roer intussen in een kom de margarine met de poedersuiker zacht.

Klop er één voor één de eieren door. Meng er de gesmolten chocolade, de vanillesuiker en de noten door. Zeef er de bloem boven en spatel alles door elkaar tot een glad mengsel. 

Schep het deeg in een ingevette browniesvorm en strijk het uit tot een laag van 2 cm. Bak het deeg in het midden van een oven van 200° C in ca. 30 min. gaar (+ nog 10 min. in uitgeschakelde oven). 

Laat de koek 5 min. afkoelen. Snijd de bovenkant van de koek heel ondiep in tot vierkanten van 4x4 cm en laat verder afkoelen. Haal de koek uit de vorm en snijd de brownies los.

Mobiele versie afsluiten