Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Choumicha cake met amandelen

Choumicha cake met amandelen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Cake:
Boter en de suiker goed mixen tot een glad mengsel. Dan de eieren, meel met bakpoeder en zout toevoegen en goed mixen. Je kunt het evt. met de hand mixen maar ook met de mixer. Daarna in een springvorm gieten die bedekt is met bakpapier aan alle kanten en goudbruin bakken op +/-170 graden.

Glazuur:
Boter en de suiker goed mixen tot een gladde crème.
Daarna de kokos en de helft van de amandelschijfjes toevoegen en mengen. Als dat goed gemixt is dan voeg je het meel en melk als laatste toe aan het mengsel.

Als je een glad mengsel hebt verkregen dan smeer je dit met een lepel voorzichtig uit op de afgekoelde cake. LET OP! Laat de cake wel in het bakblik zitten als je dit doet.

Wanneer je dit hebt gedaan strooi je de rest van de amandelschijfjes op de cake en bak je de cake opnieuw in de oven op +/- 170graden totdat de bovenlaag goudbruin is geworden.

Veel succes!!!!!!!

Mobiele versie afsluiten