Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Churros gefrituurde deegstengels heerlijk met Marokkaanse thee

Churros gefrituurde deegstengels heerlijk met Marokkaanse thee

Churros – gefrituurde deegstengels, dit is zoooooo heerlijk vooral ook lekker bij marokkaanse thee!

Churros worden soms aangeduid als de Spaanse donut, is een snack gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, soms ook gemaakt van aardappeldeeg, die oorspronkelijk uit Spanje komt. Ze zijn ook populair in Latijns-Amerika, Frankrijk, Portugal, Marokko, de Verenigde Staten, Australië, en Spaans-sprekende Caribische eilanden. Er zijn twee soorten in Spanje. De ene is dun (en soms geknoopt) en de andere is lang en dik (porra).

Ze worden meestal gedoopt in warme gesmolten chocolademelk, die meestal ingedikt wordt met maïzena tot de ze er recht in blijven staan.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

In kom eieren loskloppen. Boven andere kom bloem zeven. In pan 150 ml water met olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook brengen. Citroenschil verwijderen.

Vuur laag zetten, bloem in één keer aan water in pan toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 à 2 minuten doorroeren tot deegbal ontstaat.

Pan van vuur nemen en losgeklopte eieren beetje bij beetje krachtig erdoor roeren tot gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat. Bereiden Frituurolie verhitten tot ca. 185 ºC.

Deeg in spuitzak scheppen en in gedeelten slierten van ca. 10 cm in olie spuiten en ca. 4 minuten goudbruin frituren.

Laten uitlekken op keukenpapier en flink bestrooien met poedersuiker.

Churros serveren met dikke chocolademelk.

Mobiele versie afsluiten