Churros gefrituurde deegstengels heerlijk met Marokkaanse thee

2005-10-06
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Churros – gefrituurde deegstengels, dit is zoooooo heerlijk vooral ook lekker bij marokkaanse thee!

Churros worden soms aangeduid als de Spaanse donut, is een snack gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, soms ook gemaakt van aardappeldeeg, die oorspronkelijk uit Spanje komt. Ze zijn ook populair in Latijns-Amerika, Frankrijk, Portugal, Marokko, de Verenigde Staten, Australië, en Spaans-sprekende Caribische eilanden. Er zijn twee soorten in Spanje. De ene is dun (en soms geknoopt) en de andere is lang en dik (porra).

Ze worden meestal gedoopt in warme gesmolten chocolademelk, die meestal ingedikt wordt met maïzena tot de ze er recht in blijven staan.

Ingrediënten

  • - 4 eieren
  • - 150 g bloem
  • - 5 eetlepels olijfolie
  • - 1 stukje citroenschil
  • - 2 eetlepels suiker
  • - snufje zout
  • - olie om te frituren
  • - poedersuiker uit strooibus
  • Materialen
  • - spuitzak (met kartelmond met grote opening)
  • - keukenpapier

Werkwijze

Stap1

In kom eieren loskloppen. Boven andere kom bloem zeven. In pan 150 ml water met olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook brengen. Citroenschil verwijderen.

Vuur laag zetten, bloem in één keer aan water in pan toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 à 2 minuten doorroeren tot deegbal ontstaat.

Pan van vuur nemen en losgeklopte eieren beetje bij beetje krachtig erdoor roeren tot gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat. Bereiden Frituurolie verhitten tot ca. 185 ºC.

Deeg in spuitzak scheppen en in gedeelten slierten van ca. 10 cm in olie spuiten en ca. 4 minuten goudbruin frituren.

Laten uitlekken op keukenpapier en flink bestrooien met poedersuiker.

Churros serveren met dikke chocolademelk.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Reacties (5)

  1. Geplaatst door mia1981 aan 06-10-2005

    dit wil ik al zo lang proberen bedankt voor het recept 😉

  2. Geplaatst door Marisah aan 06-10-2005

    Heb het wel eens geprobeerd, smaakte goed, maaaaaar… het deeg was zo stug dat mijn spuitzak stuk ging.. hoe kan ik dat oplossen?

  3. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 13-10-2005

    marisha, dat zelfde probleem had ik ook…:moe:

  4. Geplaatst door nahnah aan 17-01-2009

    Hoi, je kan bij blokker een plastic spuitzak kopen en anders marskramer die zijn echt stevig. succes

  5. Geplaatst door nahnah aan 17-01-2009

    srry maar ik kreeg het recept van iemand uit Marokko, er moet geen water in lauwe melk, ik maak het ook wel es en het lukt me altyd hmdl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.