Ingrediënten
- - handje gebakken en gehakte amandelen
- 200 gr zachte boter
- 2 eieren
- half zakje bakpoeder
- rasp van sinaasappelschil of citroen
- scheut mazhar (oranjebloesemwater)
- meel tot je goede deeg hebt
- 150 gr gemalen suiker
Decoratie:
- chocolade reep
- gehakte amandelen
Werkwijze
Stap1
De eieren met de boter en suiker goed mengen dan de mazhar erbij de rasp en de amandelen en dan beetje voor beetje de meel tot je een soepel deeg hebt. Dan maak je staafjes en doe je met pincetje versieren afbakken op 160 gr en zo'n 15 minuten.
Als ze klaar zijn in gesmolten choco dompelen en in de gehakte amandelen en hard laten worden. Evetueel voor de sier wat poedersuiker erboven strooien.
Heb het recept gehalveerd en kreeg er ongeveer 30 stuks uit.
Tip: staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven .
( met dank aan ceuta )