Citroen Mango slices

2015-02-22
  • Porties : 1
Beoordeel dit recept:

Lemon bars, een laagje koek met daarover een stevige laag citroen. Dit recept komt uit Amerika. Het woordje ‘bar’ in recepten is een woord wat we hier eigenlijk niet gebruiken. Je zou het zelfs een plaattaart kunnen noemen die je in iets kleinere stukjes snijdt. Zelf vind ik slices bij dit exotische baksel wat mooier klinken!

Het originele recept topte de slices af met wat geroosterde kokos om het tropische wat te benadrukken. Ook erg lekker!

Ingrediënten

  • Voor het deeg
    - 170 gram koude boter
    - 236 gram bloem
    - 35 gram poedersuiker
    Voor de vulling
    - 320 gram mango in stukjes
    - 15 ml water
    - 25 gram kristal suiker
    - 330 gram suiker
    - 5 eieren maat M
    - 78 ml citroensap
    - 68 gram bloem
    Voor de decoratie
    - Poedersuiker
    - Evt. 100 gram grof geraspte kokos

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius en maak van de koude boter, poedersuiker en bloem een kruimeldeeg. Zelf vind ik het prettig om hier een kruimeldeeg kneder voor te gebruiken. Dat is een handig keukenhulpje voor het mengen van bloem en harde boter tot kruimeldeeg.

Stap2

Door de ‘mesjes’ die aan een handvat vast zitten meng je de boter door de bloem en het poedersuiker waardoor je kruimels krijgt. De mijne komt van eBay voor een paar euro, maar in kookwinkel kun je deze ook vinden. Je kunt dit natuurlijk ook doen met de topjes van je vingers. Het originele recept vraagt om en bakvorm van 29×23 cm. De enige vorm die bij mij in de buurt kwam was een ovenschaal. Je randjes worden hierdoor niet even recht. Bekleed de vorm met bakpapier op de bodem en aan lange zijden en vet de korte zijden in met wat bakspray. Doe alle kruimels in de vorm en druk dit stevig aan. Bak de bodem in 13-15 minuten goudbruin en laat dit afkoelen.

Stap3

Maak dan de mango puree, door de mango stukjes met 25 gram suiker en 15 ml water in een pannetje te mengen. Laat het even aan de kook komen en laat het daarna zachtjes zo’n 10 minuten pruttelen. Pureer dit met de staafmixer of in een blender tot een gladde puree. Laat dit wat afkoelen in een platte schaal tot je het lauw is en niet meer warm.

Stap4

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Mix de eieren met de suiker met een garde tot een egaal mengsel en voeg het citroensap toe. Meng de mango puree hier door en zeef daarna beetje voor beetje de bloem in het mengsel. Je wil namelijk geen klontjes bloem in je vulling. Giet dit voorzichtig op de bodem en bak dit daarna voor zo’n 22 tot 25 minuten. Laat het buiten de oven afkoelen en zet het daarna minimaal 3 uur in de koelkast.

Stap5

Snijdt de slices in kleine blokjes, ik haalde zo’n 24 blokjes uit mijn vorm. Bestrooi flink met poedersuiker en rooster eventueel in een pannetje de kokos en strooi dit over de blokjes voor een extra exotische finishing touch. Bewaar de slices in de koelkast!

 

Smullen maar! Groetjes!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.