Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Citroentaart

Citroentaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.

Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.

Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem; strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel.

Zet in de koelkast.

Mix de gecondenseerde melk met de eieren, voeg er het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en vermeng alles goed.

Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven.

Laat 15 minuten bakken.

Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Versier de taart naar keuze.....

Mobiele versie afsluiten