Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Clafoutis van peren en frambozen

Clafoutis van peren en frambozen

Clafoutis van peren en frambozen. een heerlijke Franse gebak dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter, room of andere soort fruit.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes of julienne van ongeveer een centimeter.

Stap2

Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom. Roer de room erdoor, zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt. Neem een ronde taartvorm en bestrijk hem met wat boter en bloem, ik heb bakpapier gebruikt, Schik de peren op de bodem en overgiet ze met het beslag, frambozen erop.

Stap3

Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.

Mobiele versie afsluiten