Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Cocosballetjes met confiture

Cocosballetjes met confiture

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Vermeng in een grote kom de geklopte eieren, de gesmolten boter en de poedersuiker met elkaar.
Voeg er beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker aan toe. Vermeng alles goed met je handen door elkaar.

Maak van het deeg kleine balletjes ter grootte van een walnoot, druk ze iets plat aan één kant en leg ze op een bakblik. Bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze vervolgens goed afkoelen.

Maak de aardbeien- of abrikozenjam warm in een pannetje, giet het in een diep bord. Doop de platte kant van één koekje in de jam en plaats de platte kant van een ander koekje daar weer tegenaan zodat je één geheel krijgt. Doop die weer aan alle kanten in de warme jam en rol het geheel door de gemalen cocos.
Lekker bij een glas hete Marokkaanse mintthee.

Mobiele versie afsluiten