Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Cous-cous met uiene en rozijnen

Cous-cous met uiene en rozijnen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

  • BEREIDINGSWIJZE COUS-COUS
  • Doe de couscous in een grote teil.
  • Voeg het water toe en dek de couscous af.
  • Laat de couscous voor ongeveer 15 minuten weken.
  • Zet ondertussen de stoompan op het vuur.
  • Haal met je handen de korrels los todat de couscous niet meer plakt.
  • Roer 3 eetlepels zonnebloemolie en zout door de couscous.
  • Vorm een bergje in de pan en zet deze boven de onderstepan, en laat de couscous 20 minuten, afgedekt koken.
  • Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
  • Haal met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
  • gooi 2 bekers koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
  • Dek het af en laat het voor 15 minuten staan.
  • Stoom de cous-cous weer voor 20 minuten.
  • Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
  • Haal weer met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
  • gooi 1 beker koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
  • Laat het voor de laatste keer weer voor 20 minuten stomen.
  • Daarna haal je het weer met je handen/vork uitelkaar en doe dan de boter door de korrels totdat deze gesmolten is.

 

  • Bereidingswijze saus kip met uien en rozijnen

 

  • Snij de kip in stukken of door de helft
  • doe een scheut olie in de pan.
  • braad de kip even zacht aan
  • snij de ui in blokjes en voeg deze bij de kip
  • kruid het geheel en zet het vuur laag.
  • Voeg net zoveel water toe, tot de kip onderstaat.
  • Laat dit op een middel vuurtje garen.
  • Voeg extra water, zo nodig.

 

  • Pel de uien en snij deze door 2-en.
  • snij de helften in reepjes.
  • doe een klein laagje olie in een (koeke)pan
  • laat de uien glazig worden en kruid met de kaneel, zout, suiker, laat dit carameliseren.
  • Week de rozijnen, of kook ze 5 minuten in water.
  • Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze bij de uien in de koekepan.

 

OPdiening van het bord

  • Doe de warme cou-scous in een grote diepe schaal.
  • Maak er een berg van en idruk eht in de midden een beetje in.
  • Laat de saus goed heet worden.
  • Schep met een soeplepel saus over de couscous.
  • Leg de kip in het midden.
  • Verwarm de uien/rozijnen en schep dit rondom de kip heen.
  • Voeg eventueel meer saus aan de couscous

Mobiele versie afsluiten