Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Couscous & marmita

Couscous & marmita

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Als je een tajine pan hebt gebruik die dan:) het gaart goed en ziet er sierlijk uit.

Een scheutje Marokkaanse olie in de pan laat dit warm worden.
De 2 uien in kleine blokjes snijden en laat deze fruiten in de tajine pan.
De kip bij het gas fornuis even de haartjes weg laten branden en daarna goed schoonmaken leg deze even op zij.

Snij de courgette, wortels, aardappels, Sperziebonen.
Nu kan je de kip bij de gefruite uien doen en doe het vuur een beetje hard maar niet dat het aan kan branden... Deksel er op en even wachten tot dat ze een kleurtje krijgen.


1 eetlepel zout, 1 eetlepel peper als je het pittiger wilt doe je meer peper maar pas op met het zout mocht het straks smakeloos zijn dan kan je nog bij toevoegen maar liever smakeloos dan te zoutig.
2 eetlepels ras el hanou kruiden en kosbar/kasbor (koriander) erdoor heen en nu doe je de deksel er weer op.

Ondertussen kan je de couscous wassen en doe er een scheutje olijfolie in (dit word een droge couscous geen natte couscous)
Druk de couscous in de couscous pan zodat de vocht er goed uit gaat. Beetje zout er over heen en doe in de couscouspan waar het water in moet met en bouillon  blokje er in en doe de bovenste laag met de couscous er op en doe dit op vuur( Snap je het niet kijk naar de foto's ) dan zie je de onderste pan waar het water en bouillon blokje in moet. Laat dit twee uur garen maar let op dat het water niet verdampt in de onderste couscous pan zorg dat je elke keer een beetje water bij zet.
Na een uur garen doe ik er altijd saffraan poeder bij zodat het een mooie kleurtje krijgt bij de couscous.

Terug naar de marmita doe de aardappel en courgette en wortel en sperziebonen en laat dit op zacht vuur garen.
Na een tijdje voel of de groente gaar zijn en de kip

Eetsmakelijk!

Mobiele versie afsluiten