Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Couscous met 7 groenten

Couscous met 7 groenten

Couscous met 7 groenten is een zeer populair Marokkaans gerecht. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta’s worden gedroogd.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddelijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uitlekken en houd apart.

Leg de stukken vlees, ui, wortel, raap en paprika met de koriander, ras-el-hanout, boter, zout en peper in het onderste deel van de couscoussière. Overgiet alles met water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en zet het bovenste deel van de stomer op het onderste. Stoom de couscous. Laat het vlees en de groenten 30 minuten in de bouillon koken, terwijl u de couscous boven de bouillon gaar stoomt.

Voeg na 30 minuten kool, tomaat, aubergine en courgette toe en laat nog 30 minuten koken. Controleer of het vlees gaar is en haal het uit de bouillon om te vermijden dat het uit elkaar valt voordat de couscous gaar gestoomd is. Vergeet in elk geval niet het vlees opnieuw in de buillon te verwarmen voor het opdienen.

Voeg knoflook, komijn, zout en olijfolie bij de harissa (als die nog niet vooraf is gekruid). Meng alles goed en doe dit in een kommetje.

Leg de couscous op een grote, verwarmde schaal. maak een kuiltje in het midden, leg het vlees op de couscous en schik de groenten er omheen. Verwijder ui en koriander uit de bouillon en serveer deze er apart bij. Geef ook de harissa er apart bij.

Mobiele versie afsluiten