Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Couscous

Couscous

couscous met kip uien en rozijnen courgette wortels en pompoen. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta’s worden gedroogd.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de couscous op een grote schaal giet daar wat lauw warm water met zout en saffraan water op de couscous met de handen bewerken zodat al het water is opgenomen en de couscous moet los zijn.

Stoom de couscous drie keer zo ongeveer 10 a 15 min per keer, de tweede keer doe je olie zout en water en wat zwarte peper door de couscous, zelfde manier als de eerste keer, de derde keer doe je water en smen.

Doe de kip eventueel in stukken inwrijven met peper zout, aanbakken met een gesnipperd uitje de kruiden er bij doen behalve de kaneel doe dan de kikkererwten erbij kip goed baken doe de rest van de uien grof gesneden er bij laten mee bakken. Als ze beetje glazig zijn haal de kip er uit, doe de kaneel met suiker bij de uien eventueel klein klontje boter en wat zout naar smaak of een bouillon blok van knor. Laat alles goed stoven en steeds goed blijven roeren, de uien moeten uiteindelijk mooi bruin worden, dan doe je de kip terug. Doe er wat warm water bij en laten stoven tot de kip en kikkererwten gaar zijn.

De laatste 5 min doe je de gewelde rozijnen er bij er moet vllink wat bilion zijn.

 

je moet alles een beetje na eigen inzicht en smaak bereiden ook qua kooktijd gewoon beetje proeven in het begin nooit teveel kan altijd wat bij nooit er af qua kruiden bij mij thuis vinden ze het erg lekker.

Mobiele versie afsluiten