Ingrediënten
- Voor het deeg
300 gram boter smelten.
1 ei
1 kilo meel
drie eetlepels suiker
Voor de vulling
500 gram dadels ontpitte dadels (of kant en klare dadelpasta).
200 gram gemalen amandelen (met schil en al) maal het tot kleine stukjes
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels mazhar
Werkwijze
Stap1
Voor het deeg;
meel in een bakje boter ei suiker even mengen dan lauw/warm water erbij voegen en kneden tot het een soepel deeg wordt.Kneed het deeg goed door.Verdeel het in 4 bollen en doe elke bol in ene plasti zakje
De vulling;
ontpit de dadels. Maal de dadels in een keukenmachine tot een pasta (of doe de dadels in een stoompan, en stoom het tot een pastavoeg de suiker kaneel en nootjes toe tot de pasta. Voeg de mazhar toeje moet nu met de pasta lange sigarenrollen kunnen maken.
Pak 1 bol deeg en rol met een deegroller het een beetje uit op een met bloem bestuifde tafel.Snij het in 3 stukken. Doe 1 stuk door de pastamachine (allerdunste niveau)
Leg de dunne plak dege op tafel. Leg er de lange dadelrol op.
Rol het deeg over de dadelrol. Snij het overtollige deeg weg. Snij nu de rol in shuine stukjes (net als stokbrood) snij niet te groot.
Leg de stukjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier
Bak de koekjes in ene oven op 200 graden.Laat de koekjes afkoelen als ze gaar zijn
Smelt ondetrussen de witte chocolade. Rol vervolgens de koekjes door de chocolade en vervolgens door de coco’sKlop de overtollige cocos van de koekjes af. Zorg dat je aan de zijkanten wel de dadel kan blijven zien.
1 tip gebruik witte chocoladepasta van duo penotti:die smelt snel en brokkelt niet!
dit deeg is ook het deeg van ka3b legzhal.
AlS HET ME LUKT ZAL IK DAARVAN OOK EEN RECEPT PLAASTEN.