Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Dorade vis in de oven met champignons of garnalen

Dorade vis in de oven met champignons of garnalen

Heerlijke dorade vis in de oven met champignons, olijven of garnalen. Dit recept is op basis van het recept van dina34, alleen heb ik hoeveelheden aangepast

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng voor de marinade alles door elkaar en voeg 3 el olijfolie toe. Wrijf de vis hiermee in (ook aan de binnenkant) en laat dit zo lang mogelijk marineren.

Leg hem op een ingevette bakplaat (of met bakpapier) en bedek met aluminiumfolie. Laat hem 25 minuten op 220 graden bakken. Daarna folie eraf halen en bruin laten worden. Let op dat het vel niet verbrandt!

Maak ondertussen de saus door de ui te fruiten met de tomaten, paprika en wortel. Voeg de koriander, knoflook en kruiden toe en een half glaasje water. Laat dit met de deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de vis gaar is. Schep de saus op een bord en leg daar de vis op. Garneer eventueel met schijfjes citroen en grote garnalen (die je de laatste paar minuten bij de vis in de oven hebt gedaan).

Dit recept Vis in de oven is op basis van het recept van dina34, alleen heb ik hoeveelheden aangepast.

Mobiele versie afsluiten