Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Doradovis uit de oven in een garnalensaus

Doradovis uit de oven in een garnalensaus

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De vis schoonmaken.

Kesbour en mehdnouz hakken, 1 grote ui  fijnhakken, niet te fijn

- 1 theelepel peper
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout
- saffraan
- olie.

Alles in een teiltje doen en de vis hiermee insmeren, dan de vis in dat teiltje laten marineren.

Saus:

2-3 Uien, Snipperen (NIET TE FIJN), in een pannetje beetje bakken in olijfolie,  dan 3-4 geschilde en in stukjes gesneden tomaten erbij. Beetje kesbour en mehdnouz erbij.

- theelepel peper
- theelepel komijn
- theelepel gember
- theelepel paprikapoeder
- zout, niet teveel
als laatste vis knorr (hoeft niet, alleen als je er van houdt.),  dit laat je 10-15 min zachtjes koken.

De laatste 5 min doe je de gepelde en gewassen garnalen erbij.

De calamari (inktvisringen) die moet je een nacht van te voren weken in melk, dan worden ze niet taai als je ze gaat bakken).

Je bekleedt een ovenplaat met aluminiumfolie en daarbovenop bakpapier. Hier leg je de vissen en die dek je af met aluminiumfolie.



Verwarm de oven voor op 250 graden. Zet de vis in de oven de zet de oven lager 200 graden.

Laat de calamares uitlekken, bestrooi met zout en haal deze door een beetje meel. Bak deze om en om in 5 minuten gaar. Bak ook een paar garnalen op deze manier.

De gebakken calamares doe je op de rand van het bord, en de garnalen gooi je over de vis heen. Leg de vissen op een langwerpig bord, de kop van de ene vis naar de staart van de andere toe.

Warm de saus op en giet die naast de vis.

Ik heb dit vorige week gemaakt. Sihmkleuter plaatst de foto’s vanavond. Ik had geen calamares in huis, de foto is zonder calamares en paprika. Het is Ramadan , we zaten zonder al helemaal vol……

Mobiele versie afsluiten