Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Dubbele jamkoekjes

Dubbele jamkoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Mix boter en suiker tot een cremige massa, waarbij de suiker bijna is opgelost. Voeg de eieren en vanillesuiker toe en mix dit ook goed luchtig. Zeef dan bloem met bakpoeder erboven en kneed dit tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt.

Rol het uit en steek er vormpjes uit. Steek uit de helft van de vormpjes in het midden een klein rondje (met een flessendopje bijv.).

Bekleed bakplaten met bakpapier of vet ze in en bak de koekjes op 170 graden in 10-15 minuten. Laat ze wel licht van kleur.

Verwarm ondertussen in een pannetje de jam met de mazhar.

Als de koekjes gebakken zijn af laten koelen. Bestrijk een dicht koekje met wat jam en plak er een koekje met een gaatje bovenop.

Werk ze zo allemaal af en bestrooi ze met poedersuiker.

Ik heb ze twee keer gemaakt met gewoon rondjes en dat vond ik zo saai dus ik dacht ik neem deze keer een figuurtje. Maar die zijn er niet zo mooi uitgekomen helaas.

Mobiele versie afsluiten