Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Echt een lekkere la harira dat elke x goed lukt!

Echt een lekkere la harira dat elke x goed lukt!

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Koop kikkererwten in blik die al geweekt zijn. Haal de velletje er van af, en doe ze in een snel koker of gewoon in een grote kook pan.

Doe de stukjes vlees, uien en tomaten, de gemberpoeder saffraanpoeder en beetje olie er ook in. Pas op dat je niet te veel olie gebruikt!

Daarna zout en peper, mocht je thuis gemixte kruiden gebruiken moet je alleen dat erin doen. Doe er ong 2 liter water in, het ligt aan jou of je veel of weinig harira wilt maken. Je kan er ook andere groenten indoen, bv: wortels en linzen.

Laat alles ongeveer 45min doorkoken.

Tussendoor kun je er een knorr in gooien, voor de extra smaak.

Na 45min is de vlees al gekookt en de andere groentes ook.

Je mengt nu water met bloem. Gebruik heet water voor het kloppen, want als je koud water gebruikt en het in de harira giet dan krijg je klontjes. Ook hier moet je zelf kijken hoeveel bloem je gebruikt. Dus wil je een lichte harira of wil je een wat zwaardere? Even laten doorkoken.. Ongeveer 10min.

Hoeveel tomatenpuree je gebruikt ligt echt aan jezelf, het is puur dat de kleur verandert en dat je een tomatensmaakje krijgt wat heerlijk is. Voeg de tomatenpuree toe. Meng alles gooed door mekaar met een houte lepel. Laat 5min doorkoken.

Voeg aan de harira de vermicelli toe samen met de peterselie en koriander. Tijdens het gieten van de vermicelli goed doorroeren anders blijft de vermicelli bij mekaar plakken. Roer alles goed bij mekaar....

Na 10min kijken of de vermicelli gekookt is, en dan kun je aan tafel!

heet opdienen, met citroen schijfjes kun je het opdienen. smakelijk eten

Mobiele versie afsluiten