Fijne cake

2006-01-03
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 150 gram boter
    150 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2 gram zout
    3 eieren
    75 gram bloem
    75 gram zelfrijzend bakmeel

Werkwijze

Stap1

De boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout roeren tot ze zacht en schuimig is.
De eieren er één voor één door roeren, een volgende ei pas toevoegen nadat door goed roeren een gelijkmatige, luchtige massa verkregen is.
De gezeefde bloem en het gezeefde zelfrijzend bakmeel bij gedeelten door de massa roeren.
Het deeg onmiddelijk overdoen in een beboterde cakeblik, dat voor ten hoogste ¾ gevuld mag worden.
Het cakeblik op een rooster in een vrij warme oven ca 160 graden plaatsen.
De cake laten rijzen en gaar en goudgeel laten worden in ca 1 ½ uur.
Het eerste halfuur de oven niet openen.
De cake is gaar, als een breinaald, die erin gestoken wordt, er droog uitkomt.
De cake in de vorm iets laten afkoelen; wanneer de kanten losgetrokken zijn van het cakeblik, de cake keren en laten afkoelen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door sami aan 04-01-2006

    hoi doe je er geen bakpoeder in. hoe kan een cake zonder bakpoeder lekker worden.

  2. Geplaatst door receptenvrouw aan 04-01-2006

    omdat ze zelfrijzend bakmeel in het gedaan als je doet dan hoef je geen bakpoeder te doen…..

  3. Geplaatst door Ouissam aan 04-01-2006

    Idd in bakmeel zit al bakpoeder bijgevoegd.

  4. Geplaatst door sami aan 05-01-2006

    ja ja dat weet ik wel. maar bij mij lukt het niet hoor.ook al doe ik zelfrijzendbakmeel.

  5. Geplaatst door mootje06 aan 04-03-2008

    hallo, ik heb de cake gemaakt maar hij kwam niet echt omhoog. en ik vond de cake niet echt er uit zien zoals op de foto. Hij was te dik van binnen en niet luchtig.

  6. Geplaatst door koken20 aan 06-06-2009

    hoi,
    mijne zit nu in de overn
    inschAllah lukt die
    gr

  7. Geplaatst door koken20 aan 01-01-2010

    hij is niet echt gelukt en zkkr niet als die op de foto,,hij was hard ofz niet echt luchitg,wat heb ik verkeerd gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.