Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Filo amandelkoekjes

Filo amandelkoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voor de vulling:
2 pakjes amandelspijs en een eitje samengemengd

Voor na het bakken warme honing.

Snijdt je de opgerolde filodeeg (dus dat het nog een rol is) in stukjes van elk 5 cm. Maar dit doe je niet in 1 x, tot je het eerste rolletje op hebt gemaakt, snij je de volgende rol van 5cm. Zodat het niet uitdroogt.

Je hebt dus een rolletje van 5 cm, die rol je uit, en die haal je per velletje door de pastamachine met de spaggetivorm. Dan krijg je dus sliertjes uit het velletje. Die leg je op een dienblad, besprenkel het goed met boter, pak de amandelspijsbolletje en rol het in de sliertjes van filodeeg. Je moet de sliertjes goed vet houden met de boter, zodat de slierten niet breken. En zo werk je ze allemaal af en bak ze mooi bruin in de oven op 150graden. En dan meteen in de honing dompelen.

Goed laten uitlekken in een vergiet, en daarna doe je ze in papierenvormpjes.

Mobiele versie afsluiten