Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
12 grote gepelde gamba's;
12 vellen filodeeg, 20 x 15 cm;
12 plakjes jongbelegen kaas;
25 gr gesmolten boter.
Voor de charmoula (Marokkaanse vismarinade):
6 takjes verse gehakte koriander;
4 takjes verse gehakte platte peterselie;
2 teentjes knoflook, geperst;
1/2 eetlepel rode azijn;
het sap van 1 citroen;
1 theelepel (zee)zout;
cayennepeper;
1 theelepel paprikapoeder;
1 theelepel gemalen komijn.
Werkwijze
Stap1
-Pureer de ingrediënten voor de charmoula.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Bestrijk de gamba's met de charmoula.
-Leg op elk stukje deeg een plakje kaas en een gamba.
-Vouw het deeg rondom de kaas en de gamba dicht en draai de zijkanten dicht (als een toffee).
-Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter en bak ze in het midden van de oven in ± 10 minuten gaar en goudbruin.
Opdienen met lekkere salade