Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gefrituurde kipfilet

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1


- Meng in een bord het sesamzaad met het paneermeel.
- Meng in een ander bord het bloem met de overige kruiden en specerijen.
- Klop het ei door de melk.
- Snij de kipfilet in reepjes; twee vingers breed.
- Leg de reepjes in het melk ei mengsel.
- Haal de reepjes een voor een door het bloemmengsel en laat ze een paar minuutjes drogen.
- Haal de reepjes een tweede maal door de melk en opnieuw door het bloemmengsel en nogmaals even laten drogen.
- Haal de reepjes een derde maal door de melk en haal ze nu door het paneermeel. En laat de reepjes nu even goed opdrogen.
- Verhit de olie tot de juiste temperatuur en frituur de kipreepjes tot ze een goudbruinkleurtje hebben.
- Laat ze afdruipen op wat keukenpapier en serveer met een lekker dipsausje.

Ideaal als snack of voor een feestje. Met een salade kan het als hoofdmaal dienen.
Voor extra smaak kan je de komijn- en korianderzaadjes eerst licht roosten in een koekepan en dan fijnstampen.

Mobiele versie afsluiten