Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gehakttortilla

Gehakttortilla

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bak ze gaar en bruin in een scheutje olie.
Houd apart.

Maak hele kleine balletjes van het gehakt en bak ze samen met de fijngehakte ui in wat olijfolie gaar en bruin.

Doe de gebakken aardappelblokjes en de samen met de gehakte ui gebraden gehaktballetjes in een kom.
Voeg er de losgeklopte eieren, de van pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden paprika, de twee eetlepels fijngehakte platte peterselie en peper en zout naar smaak aan toe en schep alles voorzichtig door elkaar.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en giet daar het tortillamengsel in.
Bak langzaam aan één kant gaar en bruin en draai de tortilla dan om met behulp van een bord of deksel.
Laat de onderkant zachtjes bruin en gaar bakken.

Leg de tortilla op een mooie schaal en snijd in punten.
Dien op met daarbij bijvoorbeeld een lekkere salade.

n.b.
Je kunt aan het tortillamengsel ook een halve fijngesneden rode peper en/of een teen fijngehakte knoflook toevoegen.

Mobiele versie afsluiten