Ingrediënten
- 70 gr zachte roomboter
1 ei
70 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 gr maizena
90 gr bloem
Halve tl bakpoeder
Kleurstof naar keuze
1 tl mazhar
Voor de garnering:
400 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade
6 el olie
Werkwijze
Stap1
Roer de zachte boter met de suiker, vanillesuiker, mazhar en het ei goed door elkaar. Voeg de maizena toe en meng het goed. Bloem zeven met bakpoeder en beetje bij beetje toevoegen tot je een mooi deeg krijgt. De kleurstof erbij en erdoor mengen zodat een egale kleur ontstaat. Rol het uit en steek met een dop rondjes eruit (ik heb de dop van mijn potje met kaneel gebruikt). Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuutjes op 150 graden. Laat ze na het bakken afkoelen.
Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie met 3 el olie en dompel hier de koekjes in. Laat ze op bakpapier in de koelkast hard worden. Smelt ondertussen de pure chocolade met de rest van de olie en roer het goed door (als het te dik is, nog wat olie erbij). Neem een theelepeltje en maak zigzaggende bewegingen boven de koekjes zodat streepjes ontstaan. Laat dit hard worden.