Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gepofte zoete aardappels

Gepofte zoete aardappels

Deze gepofte zoete aardappels haalde ik uit het nieuwe kookboek van Heel Holland Bakt winnaar Menno de Koning. Hij gebruikte de oranjekleurige zoete aardappels, maar die hadden ze hier niet meer, dus ik kocht de paarse (die vanbinnen wit zijn). Je verpakt ze in aluminiumfolie en poft ze in de oven tot ze lekker zacht zijn, opensnijden en vullen met allerlei lekkere toppings naar keuze en je gezonde maaltijd is klaar. Mijn zoontje vond het echt superlekker, vooral doordat de aardappel zo zoet is natuurlijk. Persoonlijk ben ik meer van de gewone gepofte aardappel, maar ik vond dit zeker een lekkere afwisseling!

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was de zoete aardappels goed, maar laat de schil eraan zitten. Droog ze af en verpak iedere aardappel apart in aluminiumfolie. Leg ze in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) voor ongeveer 30-40 minuten. Ze zijn gaar als je er een mes makkelijk in kunt steken.

Stap2

Snijd ondertussen de ui en tomaat in kleine blokjes en laat de mais uitlekken. Als de aardappels gaar zijn haal je ze uit de folie en leg ze op een bord. Snijd ze open en prak het binnenste fijn met de kaas (dit kun je eventueel weglaten als je er niet van houdt). Garneer met de ui, mais en tomaat en strooi er wat zout en peper over. Maak het af met een beetje crème fraîche en koriander of peterselie.

Mobiele versie afsluiten