Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gerkez tavugu

Gerkez tavugu

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zet de braadkuikens op met 3 liter koud water, breng ze aan de kook en schuim het oppervlak goed af. Voeg de uien, de selderij, zout en peper toe en laat dit ongeveer 40 minuten koken.

Zeef de bouillon, verdeel de kippen in stukken en houd ze warm. Smelt de boter in de pan, voeg de rijst toe en laat de rijst al omscheppend goed bakken tot hij glazig ziet. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst royaal onder staat. Kook de rijst tot het vocht bijna geheel is verdwenen (circa 15 minuten).

Voeg eventueel nog wat bouillon toe, leg de stukken kip op de rijst en laat alles 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken. Doe de amandelen en de walnoten in een pan, voeg ½ liter bouillon toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken tot een gebonden saus is verkregen (voeg eventueel nog extra bouillon toe).

Roer de olie en het paprikapoeder in een klein kommetje door elkaar tot een zo egaal mogelijk dun vloeibaar mengsel is verkregen. Schep de rijst met de stukken kip op een grote schaal, schenk de notensaus over de kip en gebruik de olie om het gerecht te garneren door over de stukken kip een straaltje rode olie te schenken.

Geef er frisse salade bij.

Let op! Dit gerecht is niet geschikt voor mensen met notenallergie, u dient de noten weg te laten of te vervangen door bijvoorbeeld blokjes fijngesneden gekookte winterwortel.

Mobiele versie afsluiten