Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

Dit is een andere variatie van een gevulde msemmen. Het lijkt ingewikkeld maar het valt reuze mee. Een heerlijk Marokkaans gerecht voor alle gelegenheden.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereidingswijze vulling:

Doe een scheutje olie in de koekenpan en laat dit warm worden. Bak hierin het gehakt en maak het helemaal fijn. Zorg ervoor dat er geen grote stukken gehakt in de koekenpan ligt. Wanneer het gehakt lichtbruin gebakken is voeg je de ringen ui toe aan het gehakt. Laat dit mee bakken.

Voeg daarna de schijfjes wortels, prei en paprika toe. Laat dit even goed mee bakken.

Maar je kunt ook de roerbakmix eraan toe voegen en laat dit alles bakken.

Tot slot breng je alles op smaak met koriander, zout, Italiaanse kruiden/ Marokkaanse kruiden. Laat dit alles zonder deksel goed bakken, zodat het vocht verdampt. Want anders wordt je msemmen vochtig.

Stap2

Bereidingswijze msemmen - Neem alle bovenstaande ingrediënten van msemmen (behalve olie) samen en begin het deeg goed te kneden.
- Voeg er telkens een beetje bij beetje lauw water aan toe totdat het deeg niet meer aan je handen plakt. Kneed het tot een zachte deeg.
- Doe het deeg vervolgens in een pedaalemmerzak en laat het ongeveer 10 minuten rusten.
- Na ongeveer 10 minuten pak je het deeg weer en maak je bolletjes van ongeveer 15 cm.
- Besmeer de bolletjes helemaal met olie en dek ze tevens af met de pedaalemmerzak totdat je klaar bent met bolletjes maken.- Wanneer je klaar bent met de bolletjes, neem je 1 bolletje en druk je het voorzichtig met de hand plat tot het deeg een groot, dun cirkelachtige vorm krijgt (je kan er ook een dunne vierkant maken, is makkelijk tijdens het vouwen). De cirkel moet niet héél dun zijn, want dan scheurt het makkelijk als de vulling erin zit! Houd het midden van het deeg dikker dan de randen!
- Tijdens het uitdrukken van het bolletje smeer je steeds wat zonnebloem op het deeg. Het moet vettig blijven!

- Vouw de msemmen naar binnen en dan bak je hem op de smega.
- Als beide kanten mooi bruin zijn haal je de msemmen eruit en verspreid je hier op het gehakt en groenten.
- Rol de msemmen dan voorzichtig op (net als een pannenkoek) en snijd het in brede schijven.
- Prik met een tandenstoker door de msemmenrol en maak het af met een zilveruitje en een olijf.

Mobiele versie afsluiten