Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Geroosterde-paprikasalade

Geroosterde-paprikasalade

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

VoorbereidenGrill voorverwarmen. Paprika's halveren, zaadlijsten en steeltjes verwijderen. Met snijkant naar beneden op met aluminiumfolie bekleed rooster leggen. Paprika 10 cm onder grill schuiven en 10-12 min. roosteren tot ze zwart geblakerd zijn. Paprika's in afgesloten plastic zak of pan met deksel 10 min. laten afkoelen.

Velletjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.

Bereiden

Peterselie boven kommetje fijn knippen. Knoflook, olie, citroensap, peper en zout toevoegen en tot dressing kloppen. Paprika en kappertjes door dressing mengen. Veldsla over vier bordjes verdelen en paprikareepjes ernaast leggen.

Resterende dressing erover sprenkelen. Lekker met marokkaans of Turks brood

Mobiele versie afsluiten