Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

Vandaag heerlijke gevulde aubergine met gehakt, en rijst met prei en ui. Tijd voor een gezond gerecht met een volle smaak.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Snijd de aubergine door midden en snijd de binnenste eruit, doe de aubergines in een pan met water en snufje zout en kook ze voor zon 10 min...( bewaar zon 3 stuks van de binnenste van je aubergine snijd die fijn en leg apart)

Stap2

Pak een koekenpan en doe er de olijfolie en zonnebloemolie in, rul de gehakt met een vork, snijd de ui en knoflook en doe bij de gehakt en de binnenste van aubergine bak mee op zo ook de paprika en de tomaat, doe dan de peterselie erbij en de kruiden en de tomatenpuree en als je er van houd de sambal! Proef of er genoeg zout bij zit

Als de aubergines gaar zijn laat ze goed uitlekken , en leg ze in een ovenschaal die je beetje met olijfolie ingevet hebt!

Stap3

Vul dan je aubergines met je gehakt mengsel leg er een plakje tomaat op en een stuk van je groene pepers, meng de tomatenpuree met olijfolie en wat water meng het goed en gier in je ovenschaal en doe er wat geraspte kaas over , verwarm je oven op zon 180 gr en doe je ovenschaal in de oven voor zon 30 min ( dek af met alminium folie) na 20 min haal je folie eraf en laat nog 10 min in oven staan!

Stap4

Voor de rijst maak je basmati rijst zoals je gewend bent.

In koeken pan zonnebloem olie doen snijf je ui fijn en bak in de olie en doe dan de prei erbij.. als dat gaar is en je rijst klaar schep dit mengsel door je rijst en doe er op smaak zout en peper bij.

Schep je rijst op bord en je aubergines erbij en garneer met wat lente ui en fetakaas en kan komkommer erbij doen.

Bssahaa o rahaa / afiyet olsun

Mobiele versie afsluiten