Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kruid de gehakt en doe deze in de koelkast. (als kruiden kun je ook gewoon de marokkaanse gehakt kruiden nemen natuurlijk).

Snijd de aubergine in de lengte en hol deze uit met een lepel.

snijd het vrucht van de aubergine in kleine stukjes om ze bij de vulling te doen straks.

Snijd de paprika, ui, knoflook en bak deze met het vrucht van de aubergine in de koekenpan.

Doe de gehakt erdoorheen en rul deze.

Gooi als laatst de olijven erdoorheen.

De vulling is nu klaar.

Smeer de aubergine met pesto in en stop deze ongeveer 5 min in een oven op 200 graden.

Ze worden een beetje zacht nu, dan haal je ze uit de oven en vul je ze met de gehakt vulling en bestrooi ze met de geraspte kaas.

Doe ze weer de oven in en bak 10 af op 180 graden.

Eetsmakelijk!!

Als vulling kun je ook kipgehakt of vis gehakt nemen. Erg lekker!!

Mobiele versie afsluiten