Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gevulde aubergines met gehakt

Gevulde aubergines met gehakt

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Snij de peterselie en koriander met de hand fijn, doe hetzelfde met de ui en het pepertje, pers de knoflook en mix alles met het gehakt en de kruiden.

Je kunt ook de ui en de knoflook peterselie en koriander in een keuken machine fijn maken, maar dan moet je 2 etl extra bloem in het gehakt doen om het stevig te houden.

Snij de aubergine in de lengte dan in plakjes en laat het in water en wat zout voor ongeveer een half uurtje.



Dep de aubergines droog en bak ze om en om of dep ze met een beetje olijf olie en leg onder de gril, je doet dit om ze flexibel te maken zodat je r mee kunt werken ze hoeven niet bruin te worden.



Maak van de kofta vinger lange worstjes en leg die aan het eind van de aubergine, dan rol je het op



Leg ze in een oven vaste schaal



Maak nu de tomaten saus.

Mix in het kokende water de kruiden en tomaten puree blijf roeren tot alles opgelost is.




Giet dit over de kofta rolletjes en doe op het laatst de gehakte tomaten en het sap in het blik er boven op.



Doe het in de oven en bedek het met aluminiumfolie. Laat het koken voor 30 min. Haal daarna het aluminiumfolie eraf en laat het nog 20 min in de oven als het nog niet een beetje bruin er uit ziet leg dan onder de gril voor 10 min.

Alles in een voorverwarmde oven koken van 220 graden.

Serveer met eigen gemaakte patatjes, hummus, een salade en Libanees, Turks of Marokkaans brood.



Eet smakelijk!

Masalama
sam

Mobiele versie afsluiten