Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gevulde kip met rijst uit de oven

Gevulde kip met rijst uit de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de pandangrijst volgend de verpakking (niet te lang laten koken want het gaat nog in de oven.)

Pak intussen een rond teiltje waar je de gemalen/gehakte kosbar en mahdnouz in doet.

De gemalen/gehakte uien en de kruiden en zout. Zonnebloemolie en olijfolie. Roer de kruiden goed door.

Pak een ovenplaat (groot) en bedek het met aluminiumfoliepapier, leg dan bakpapier er op. Pak de schoongemaakte kip leg het in het teiltje en smeer de kip goed met de saus in. Maak een inkeping met een mes, in zijn borst (aan de bovenkant binnen het vel.) en stop een beetje van de saus in de kippenborst. Wrijf de kip goed in met de sausl leg de kip alvast in een hoekje van de ovenplaat die je al bedekt hebt met het aluminiumfolie en de bakpapier.

Inmiddels is de rijst gekookt en heb je het goed uit laten lekken in een vergiet. Stop de rijst in het teiltje met het restant van de saus. roer de rijst goed door de saus heen en voeg eventueel nog wat meer zout en saffraan toe

Pak een handje rijst en vul het kippengat (hahahah) met de rijst. dan bind je de kippenpoten goed aan elkaar vast. de rest van de rijst leg je op een hoopje op de ovenplaat. bedek de kip goed met folie (er mag geen kip zichtbaar zijn, . Ook de rijst bedek je goed met folie. (er mag geen rijst te zien zijn).

Dan doe je de ovenplaat in de oven en laat het 90 minuten op 250 graden. na 90 minuten haal je het eruit en kijk of de kip gaar is. (haal de folie niet van het rijst af!!!) als de kip gaar is dan laat je de folie van de kip af en laat je breng je de ovenplaat weer terug in de oven, om de kip rood en krokant te laten worden. (vergeet niet de rijst bedekt te laten! na 5 minuten smeer je de kip eventueel in met wat boter onm het mooi rood te laten worden. (hoeft niet) als de kip mooi rood is, haal je de ovenplaat eruit. Pak de kip, zet het op een bord en verwijder het elastiekje van de poten. Haal de foliepapier van de rijst af en proef of er nog wat zout bij moet. leg de rijst om de kip heen. en smullen maar!

Het originele recept is van mmmu. Die doet het iets anders, maar ik ben lui dus doe ik het op deze (iets snellere) manier. eventueel kan mmu het ook hier plaatsen, dan mogen jullie zelf beoordelen welk beter is hahahahah

Mobiele versie afsluiten