Ingrediënten
- Gevulde koeken
200 gram bloem
125 gram roomboter
100 gram basterdsuiker
snufje zout
1 eetlepel water
12 amandelen
2 theelepels water
200 gram amandelspijs
2 eieren
Werkwijze
Stap1
Maak van bloem, roomboter en basterdsuiker een kruimelig deeg. Voeg de eetlepel water toe. Kneed snel tot een samenhangende bal en leg minimaal 1 uur in de koelkast .
Meng 1 ei door het samandelspijs.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rol de helft van het deeg uit tot circa 2 mm. Steek er met een stekertje circa plakjes uit. Leg de helft van de plakjes op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel de amandelspijs over de plakjes. Bestrijk het deeg rondom met het losgeklopte ei en druk de andere plakjes erop. Druk stevig aan. Bestrijk het deeg met de rest van het ei..
Bak in circa 10 minuten goudbruin.