Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gevulde mini lemsemen

Gevulde mini lemsemen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng alle benodigdheden voor het deeg met ellkaar en doe er een volle glas water bij het moet een soepele deeg worden maar niet plakkerig, wel +/- 10 min kneden.

Snij de paprika, bosuitje en de ui in kleine stukjes.

Doe een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de gehakt mooi goudbruin dan doe je de gesneden paprika, uitjes, kosbar en de zout erbij en laat het een paar minuten bakken op een laag vuurtje.

Dan doe je de kruiden er bij saffraan komijn, paprikapoeder, sambal en laat je het weer een paar minuten op een laagvuurtje koken dan als laatste doe je er een gemengde soep bij en laat je het nog 5 min koken en dan haal je het van het vuur weg en laat je het afkoelen.

dan neem je het deeg en maak je er kleien bolletjes van en voor je z in een grote bord legt dompel je de onderkant eerst in de olie dat doe je met alle bolletjes dan neem je 1 van de bolletjes en maakje m bijvoorbeeld op een schone aanrecht plat met de hand of met een deegroller tot een dunne ronde plak dan slaje de bovenzijde naar de binnekant toto het midden en vul je die met gehakt en dan sla je onderkant er opverheen en neem je doe je de linkse kant naar binnen en de rechterkant ook tot het een vierkantje wordt, dat doe je met alle bolletjes dan verwarmje alvast een koekenpan of pizzapan en dan neem je een vierkantje en die moet je eerst nog een beetje voorzichtig pla maken tot een grote vierkant maar wel voorzichtig en dan kan die in de koekenpan en laat je lemsemen lekker rustig bakken wel elke keer draaien.

Eet smakelijk

Ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen anders kun je me altijd nog vragen stellen.

succes

Helaas is de foto niet zo goed gelukt ,maar voordat ik een andere foto wou nemen waren ze al op!

Mobiele versie afsluiten