Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gevulde msemen met gehakt

Gevulde msemen met gehakt

Heerlijke zachte gevulde msemen / rghayef met gehakt. Volgende keer Insha Allah maak ik voorbereidings-foto’s.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe alles in een kom en meng alles goed met een lepel. Laat het dan tien minuten staan op een warme plaats. Ga het dan heel goed kneden tot een soepele deeg. Hoe langer je kneed hoe beter het is.

Je gaat dan op je werkblad een klein beetje olie smeren en maar je handen ook nat met olie en maak bolletjes van het deeg. Hoe groter je de bolletjes maakt hoe grotere msemen je krijgt.

Laat de bolletjes tien minuten ongeveer rusten. Je doet dan weer een klein beetje olie op je werkplaats smeren en dan pak je de eerste bolletje en dat maak je helemaal plat. Doe er steeds een paar druppels olie erop, zodat het makkelijker gaat. Het moet heel dun zijn. Je vouwt dan van voor naar het midden toe. Je doet wat vulling op verspreiden en plat maken met je hand en dan doe je achter naar midden en dan links naar midden en rechts naar het midden.

Je laat het dan op werkplaats liggen, totdat je alle bolletjes hebt gehad. Je gaat dan pizzapan verwarmen en daar doe je een scheutje olie in. Je pakt het eerst msemenpakketje en je maakt het weer plat en dat leg je dan in pizzapan (of een andere grote koekenpan). Je doet met je handen een paar druppels olie op de bovenkant en draai je het na een paar minuten weer om. Draai het regelmatig om tot het de goeie kleur heeft en goed gebakken is.

Zo ga je verder met alle msemenpakketjes.

Bereiding vulling: Je mengt alles en ga je het goed kneden.

Mobiele versie afsluiten