Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Griesmeelghoriba

Griesmeelghoriba

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.

Smelt de boter in de olie op een zacht vuurtje en haal van het gas af. Laat afkoelen.

Vermeng het griesmeel in een kom met het bakpoeder en het zout en zet apart.

Klop de eieren los met de suiker en voeg er het boter/olie mengsel aan toe en vermeng alles goed.
Roer er vervolgens het griesmeelmengsel doorheen tot je een licht en soepel deeg krijgt.

Bevochtig je handen met water en maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg.
Bevochtig je handen opnieuw als het deeg aan je handen dreigt te gaan plakken.

Leg de balletjes op de bakplaat en maak ze iets plat; zorg dat er enige ruimte blijft tussen de ghoriba.
Bestrooi elke ghoriba met wat suiker en in het midden een beetje kaneel.

Bak de ghoriba ongeveer 18-29 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ze niet te lang; ze moeten hun lichte kleur houden en maar een heel klein beetje kleuren.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Mobiele versie afsluiten