Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Groentensoep met gehaktballetjes

Groentensoep met gehaktballetjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Trek eerst bouillon van het rundvlees/runderschenkel/lamsschenkel. Dat doe je door in een grote pan 4 of 5 liter water aan de kook te brengen en hierin het vlees te doen. Voeg een klein beetje zout, peper en bieslook toe. Breng het weer aan de kook en laat het dan op zacht vuur ongeveer 3 uur pruttelen (je kan ook de hele nacht of de hele dag doen voor een nog lekkerder resultaat). Haal dan het vlees eruit en snijd in stukjes en doe het terug erin. Kruid het gehakt met een half zakje gehaktkruiden en draai er kleine balletjes van. Doe die bij de bouillon erin. Snijd de groenten en aardappel in kleine blokjes en voeg die toe. Peterselie fijnsnijden en erbij doen en ook de sambal en bouillonblokjes toevoegen. Als je rijst neemt, nu erbij doen de vermicelli niet! (Eventueel het maggi smaakversterkerblokje erin doen). Breng dit aan de kook en laat het dan op zacht vuur een half uurtje koken tot alles gaar en zacht is. De vermicelli erbij en gaar laten worden en serveren met stokbrood en salade.

* Gebruik in plaats van rundvlees kip en doe er geen gehaktballetjes in. Dan heb je kippengroentensoep.
* Doe er twee blikjes tomatenpuree of een blik gepelde tomaten in stukjes bij voor een tomaten-groentensoep.

Mobiele versie afsluiten