Ingrediënten
- 500 gr griesmeel (smeed)je hebt 2 soorten griesmeel grove en zachte je moet de zachte gebruiken.
halve liter lauwe melk half vol met 1theelepel gist erin laten smelten
1 pakje bakpoeder
1 Marokkaanse theeglas suiker
1 Marokkaanse theeglas olie
1 drinkglas juce dorange
jam om in te smeren en kokos om er op te strooien.
Werkwijze
Stap1
eerst de oven aan (oven niet te hoog zacht)dan de lauwe melk en gist in een kom dan suiker en olie toevoegen dan mixen tot alles gemend is dan stoppen en griesmeel toevoegen en pakje bakpoeder.en alles goed mixen in een ronde bakvorm besmeren met boterÿbeslager inÿgieten en in de oven 25 min ongeveer.
als je het er uit hebt gehaaldÿ meteen de juce dorange er over heen gieten
en als het afgekoeld is in een bord om kiepenÿen besmeren met jam en kokos
als je meer suiker er in wilt dan kan je ook anderhalf theeglas er in doen.
in plaats van kokos kan je ook noten schijfjes gebruiken
en in plaats van boter kan je het ook bekleden met bakpapier.