Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Harira

Harira

Harira is de nationale Marokkaanse soep van Arabische afkomst. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. In de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Vlees wassen en klein snijden en deze in grote soeppan doen. Hierbij voeg je zout (ongeveer een handpalm) peper, gember en envelopje saffraan.

Vervolgens stop je ¾ bos kravas in de blender en vult deze voor de helft met water, mixen en in pan bij vlees stoppen.

Dan vul je de blender opnieuw maar dan met ¾ bosje peterselie, uien en voor de helft met water. Ook dit in pan bijvoegen.

Dan doe je nog 3 volle blenders met water erbij. Tevens de geweekte kikkererwten toevoegen (indien je erwten uit blik gebruikt pas aan eind toevoegen, deze zijn nl. al bijna gaar). Laat dit alles ongeveer 45 min tot 60 min koken.

Na 45-60 min: Snij je de tomaten in vieren en vul de blender hiermee en vul de blender met water. Dit doe je totdat alle tomaten in de blender gemixt zijn, bij de laatste keer voeg je ½ bosje koriander toe. Alles wordt in de pan bijgegoten. Dit laat je 1, 5 tot 2 uur koken.

Op laatst doe je een kleine soepkom met bloem in de blender en vul deze voor de helft met water. Dit mixen en voeg dit mengsel al roerend aan de soep toe.

Let op ! Blijven roeren. Vervolgens naar eigen inzicht vermicelli toevoegen en tot slot een blikje tomaten puree toevoegen.

Laat nog even doorkoken zodat de soep wat steviger wordt.

Bismillah.

Mobiele versie afsluiten