Harira – Marokkaanse soep

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is best vullend dus eet daarna niet te zwaar.

Ingrediënten

  • - ong 200 gr soepvlees
    - 1,5 kg gepureerde tomaten (neem 3 en half blik tomaten in blik a 400 gr) of neem verse tomaten. (dan wel schillen ontpitten en harde kern eruit halen)
    - selderie paar stengels  fijngesneden
    - 1 bosje koriander fijngehakt
    - 1 bosje gladde peterselie ook fijngehakt
    - 2 uien gesneden
    - ong 200gr kikkererwten (een nacht geweekt)
    - 1 stengel bleekselderij  fijngehakt
    - 50 gr groene linzen (even gewassen)
    - 1 volle theelepel smen (ranzige boter)
    - 1 mespunt kurkuma
    - 1 envelopje saffraan
    - 1 volle theelepel gemberpoeder
    - zout
    - 1 volle theelepel peper
    - 1 kleine kom bloem aangelengd met twee glazen water
    - vermicelli

Werkwijze

Stap1

Het vlees de tomaten, selderij, koriander, peterselie, uien bleekselderij smen, peper en zout, kurkuma, gember, saffraan ong 5 minuten laten stoven.

Doe de uitgelekte kikkererwten en de linzen met 1 liter water bij de rest, breng aan de kook.

Ong ruim een uur op laag vuur koken zodat de linzen en kikkererwten zacht zijn.

Meng de bloem met het water goed aanlengen om geen klonten te krijgen.

Giet het bij de soep en meng dit goed.

Doe de vermicelli bij de soep ong een ruime handvol met vermicelli.

Goed blijven roeren ong na 15 minuten is de soep klaar.

Proef uiteraard wel of er genoeg zout inzit.

TIP: als ik de bloem met water bij de soep giet zet ik de staafmixer even in de soep, je krijgt een mooie egale soep en de bloem is goed opgenomen.

Daarna wel goed blijven roeren !!! en wel het vlees er even uithalen. Of je moet van niet kauwen houden!!!

Ps: Foto van Ellouisa

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 23
Beoordeel dit recept

23 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door eva2 aan 10-10-2005

    mijn naam staat ook niet bij het recept?

  2. Geplaatst door zilla aan 11-09-2006

    Ik ben blij met het recept voor Harira! Was al lang op zoek naar dit recept.
    Van het weekend ga ik het gelijk uitproberen. Het lijkt me heerlijk.

  3. Geplaatst door eva2 aan 09-02-2007

    ja het is een lekker recept!

  4. Geplaatst door kadilin aan 07-01-2008

    stuur een mailtje aan de beheerder .Je klikt op contact en je kan je mailtje versturen.Wordt zeker toegevoegd.

  5. Geplaatst door Miss_koezinaa aan 20-04-2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.