Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Harira met bruine linzen

Harira met bruine linzen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was de linzen, laat ze tijdens de voorbereiding even in koud water weken.

Snijd het vlees in stukken. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Schenk de olie in een grote soeppan en bak hierin op hoog vuur het vlees met de ui, peper, paprikapoeder, saffraan en wat zout circa 5 minuten. Voeg de tomaten, de koriander, de peterselie, de bladselderij, de (afgegoten) linzen, het bouillontablet en ruim 2 liter water toe.

Breng het vocht aan de kook en laat de soep zachtjes 1 - 1¼ uur koken tot het vlees en de linzen gaar zijn. Voeg de tomatenpuree en de vermicelli toe.

Maak van de bloem en ¼ liter water een papje en bind hiermee al roerend de soep.

Laat de soep nog 5 minuten koken. (Desgewenst met de kikkererwten.)

Proef of er zout of peper bij moet.

Serveer met Marokkaans brood.

 

Mobiele versie afsluiten