Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Traditionele Marokkaanse Harira soep

Marokkaanse Harira soep

Nog twee maanden ongeveer en dan is het weer ramadan insha Allah. Dan is de meest wat gekookt wordt bij de Marokkaanse families is de Marokkaanse Harira soep. Heerlijk met chebbakia en dadels.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de selderij, prei en ui in soeppan samen met 1 liter water en laat deze 15 min koken en mix heel fijn met soepstaaf.

Stap2

Ondertussen vlees met olijfolie in kleine pan aanstoven.

Doe de vlees met de olie bij de gemixte soep voeg daar tomatenpuree, kikkererwten en 3 liter water en laat weer 1 uur koken. Hierna de linzen erbij doen en nog 30 min bij laten koken.

Stap3

Neem een hoge beker doe daar peterselie, koriander, citroensap, bouillonblok ,kruiden, zout ,snufje saffraan en klein beetje water mix met soepstaaf in je beker alles heel fijn. Doe daarna in je beker 3/4 kom bloem erbij en mix alles opnieuw samen.

Stap4

Voeg de inhoud van de beker bij je soep terwijl je goed roert en laat soep indikken. Blijven roeren op heel zacht vuur laten prutellen , 15 min terwijl je regelmatig roert , voeg handvol fijne vermicelli bij en laat nog 5 min op vuur , proef en voeg naar smaak zout eventueel bij.❤

Mobiele versie afsluiten