Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Hazelnootmaantjes met chocolade

Hazelnootmaantjes met chocolade

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze ongeveer 5 minuten en doe ze dan in een schone theedoek. Goed wrijven zodat de meeste schilletjes eraf komen (hoeft er niet allemaal af). Laat ze daarna afkoelen. Mix boter en suiker tot een crème. Maal de hazelnoten fijn en mix ze door het beslag. Voeg dan de gezeefde bloem toe en kneed het tot een zacht deeg (het is een soort zanddeeg, maar dan iets donkerder door de bruine suiker en hazelnootschilletjes). Maak van het deeg bolletjes en vorm die tot maantjes. Bak ze 20 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade met de olie en dompel hier de afgekoelde koekjes met de uiteinden in. Laat dan de choco hard worden in de koelkast.

Mobiele versie afsluiten