Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Heerlijk Marokkaanse Vistajine

Heerlijk Marokkaanse Vistajine

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je doet die visjes in een bak en doet er de koriander, knoflook, saffraan, paprikapoeder, komijn, zout, peper en een theelepel azijn erbij. Dit goed mengen en apart zetten...

Vervolgens doe je de gesneden tomaten ringen in een bak (ik doe soms ook aardappels erbij die doe je dan in plakjes snijden) Bij de tomaten ook een beetje kasbor erbij, half knoflook teentje, paprikapoeder, komijn, saffraan, zout en peper..

Nu pak je de tajine daar doe je een flinke scheut olijfolie in..en dan doe je kasbor goed fijn snijden erbij.. 2 teentjes knoflook ..weer al die kruiden.. paprikapoeder komijn saffraan (saffraan elke keer wel een heeeel kleein tikje!!) zout peper en scheutje azijn of citroen...

Daarna ga je alles ff mengen en dan beleg je een laagje tomaten.. vervolgens als je wilt laagje aardappels dan weer die kruiden erop doen en dan weer laagje tomaat en als laatste laagje visjes ...en voor de sier een schijfje citroen erop doen zie foto!!

Dit laat je zachtjes sudderen, geen water erbij want van de tomaten krijg je de lekkere saus!! Als laatste doe je hem ff in oven zodat de visjes beetje bruin worden...

Mobiele versie afsluiten