Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Heerlijke champignonnesoep

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Een heel makkelijk en snel recept. Mijn man en schoonfamilie zijn er dol op en geloof me, wij vrouwen zitten na 1 bord al helemaal vol!

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

1 Pak 1 borst kipfilet en maak deze goed schoon. Snij deze dan in kleine stukjes.

2 Vervolgens snij je al je groenten, de prei in ringen en de champignons in plakjes.

3 Snij de ui in hele kleine blokjes.

4 Pak een grote soeppan.

5 fruit hierin je uitje in olijfolie.

6 Gooi de kip erbij en bak deze aan.

7 gooi dan de prei en de champignons erbij en bak het geheel lekker aan.

8 Doe alle kruiden erbij, alles naar smaak uiteraard.

9 Doe het water in de pan. Je kunt het water er koud indoen maar als je een beetje haast hebt kun je gekookt water gebruiken. Het doet namelijk niet af aan de smaak.

10 Roer het geheel goed door en doe langzaam aan je zakjes champignonnensoep erbij. Blijf het goed doorroeren!

11 Kook de soep door op middelmatig vuur en houd de soep in de gaten, op te hoog vuur loopt de soep namelijk snel over.

12 Doe er op het laatste moment een eetlepel creme fraiche doorheen voor een frisse smaak, dit geeft ook een hele romige smaak aan de soep.

13 Als garnering op je soepbord kun je er wat bosuitjes op doen, erg lekker en het ziet er mooi uit!

Eet smakelijk allemaal!

Geniet!! Liefs Samira

Mobiele versie afsluiten