Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Heerlijke tonijnflapjes

Heerlijke tonijnflapjes

Tonijnflapjes – Het zijn heerlijke flapjes met tonijnvulling!! Heerlijk!! Dit kan je maken als je bijvoorbeeld bezoek krijgt of tijdens de Ramadan, met een glaasje thee, … gewoon heeeeeerlijk!!

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voor de vulling:

* snij de ui en de paprika's in kleine blokjes en laat het in 2 eetlepels olie goed fruiten. 5 minuutjes.

* Vervolgens voeg je de blokjes wortel bij.

* Meng de champignons met de suiker in een kommetje en voeg het daarna bij.

* Peterselie bijdoen.

* Voeg de tonijn, wat paprikapoeder erbij, wat zwarte peper en zout toe aan het mengsel en laat het nog 2 minuutjes op het vuur staan.

Stap2

En nu de flapjes:

* vul elk flap met behoorlijk wat vulling 2-3 eetlepels).Flapjes toedoen met een vork.

* verwarm de oven op 200 °c .leg wat aluminiumpapier onder de bakplaat, zodat het aan de onderkant niet verbrandt!

* Neem een bakplaat met bakpapier erop en leg er de flapjes op.

* Smeer het bovenstuk van de flapjes met wat eigeel, voor een goudgele kleur als resultaat.

* besprenkel elke flap met wat Italiaanse of pizzakruiden en steek het dan in de oven.

* 30-35 min laten bakken (hangt eigenlijk af van de oven, bij sommige ovens duurt het langer) in de oven.kijk regelmatig totdat de flapjes goudbruin worden

* Haal het van de oven en laat het eventjes afkoelen.

Smakelijk!!!!!!

Mobiele versie afsluiten