Tonijnflapjes – Het zijn heerlijke flapjes met tonijnvulling!! Heerlijk!! Dit kan je maken als je bijvoorbeeld bezoek krijgt of tijdens de Ramadan, met een glaasje thee, … gewoon heeeeeerlijk!!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode en gele paprika
- 2 kleine worteltjes
- een blik champignons
- 1 lepel suiker
- 2-3eetlepels zonnebloemolie
- 150-170gr tonijn uit blik(doe de olie weg)
- paprikapoeder
- zwarte peper
- zout
- handvol peterselie
- een pakje bladerdeeg
- 2 eidooiers
- wat Italiaanse of pizzakruiden of zwarte komijn (7abba sawda)
Werkwijze
Stap1
Voor de vulling:
* snij de ui en de paprika's in kleine blokjes en laat het in 2 eetlepels olie goed fruiten. 5 minuutjes.
* Vervolgens voeg je de blokjes wortel bij.
* Meng de champignons met de suiker in een kommetje en voeg het daarna bij.
* Peterselie bijdoen.
* Voeg de tonijn, wat paprikapoeder erbij, wat zwarte peper en zout toe aan het mengsel en laat het nog 2 minuutjes op het vuur staan.
Stap2
En nu de flapjes:
* vul elk flap met behoorlijk wat vulling 2-3 eetlepels).Flapjes toedoen met een vork.
* verwarm de oven op 200 °c .leg wat aluminiumpapier onder de bakplaat, zodat het aan de onderkant niet verbrandt!
* Neem een bakplaat met bakpapier erop en leg er de flapjes op.
* Smeer het bovenstuk van de flapjes met wat eigeel, voor een goudgele kleur als resultaat.
* besprenkel elke flap met wat Italiaanse of pizzakruiden en steek het dan in de oven.
* 30-35 min laten bakken (hangt eigenlijk af van de oven, bij sommige ovens duurt het langer) in de oven.kijk regelmatig totdat de flapjes goudbruin worden
* Haal het van de oven en laat het eventjes afkoelen.
Smakelijk!!!!!!