Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Honingcake

Honingcake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bekleed een vierkante vorm van of een springvorm van ca. 23 cm met bakpapier.

Vet je bakpapier ook beetje bij.

Ook heb ik hem te snel in stukken willen snijden.Dat kan je net zo goed na 2 dagen doen.

Verwarm de honing in een bakje au bain marie (boven kokend water).

Roer tot het schuimig wordt.

Giet over in een ruime kom en klop beetje voor beetje de eieren erdoor dan mixen en dan voeg je de bloem toe waardoor je de bakpoeder al hebt gemengd.

Bak de cake op 180ºC ca. 34 minuten, als hij gaar is laat hij los van de randen.

Wel gelijk storten.

En dan als hij is afgekoeld bewaren op kamertemperatuur in koektrommel en dan 2 dagen wachten dan wordt de smaak intenser en komt er een mooie honingachtige laag bovenop.

hij is heel lekker en er zit weinig vet in.

Mobiele versie afsluiten