Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Imam bayildi

Imam bayildi

Imam bayildi, een heerlijk aubergine gerecht uit de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 200 C.

De stelen aan de aubergines laten zitten en een paar repen schil eraf halen.

In de lengte doormidden snijden tot de steel, deze helften ook weer door de lengte doormidden.

Bestrooi de binnenkant met wat zout en zet ze in een vergiet.

Verhit in en pan een bodem olijfolie , smoor de uienringen glazig.

Geperste knoflook erbij  tot het geurt.

Van het vuur afhalen, tomatenbokjes erbij + peterselie + peper +  zout + suiker

Leg de aubergines in een ruime ovenschaal met deksel ( of alufolie )

Stop de vulling tussen de snedes.

Meng het 2de blik tomaten + water + scheut olijfolie + azijn + peper +  zout + suiker.

Giet over de aubergines.

Dek af met en zet 1 uur in de oven.

Keer ze na 30 min. om en schep af en toe hete saus over ze heen zodat ze niet uitdrogen.

Deksel of folie eraf en nog 1/2 uur in de oven laten staan tot de aubergines boterzacht zijn.

Lauwwarm is dit het lekkerst, geserveerd met Tzatziki

( dikke Griekse yoghurt + scheutje olijfolie + teentje knoflook uit de pers + geraspte komkommer die je met wat zout uit laat lekken, het vocht eruit knijpt en door de yoghurt roert )

Turks boord erbij ( even knapperig gebakken in de oven ) om lekker in de saus te dopen en je bord mooi schoon te vegen

Mobiele versie afsluiten